Hjertegarn Extrafine merino 150

Extrafine merino 150 fra Hjertegarn er lækkert og blødt garn i 100% merinould. Garnet er blødt, varmt, åndbart, hvorfor det egner sig til mange forskellige projekter, bl.a. tøj til babyer og alle dem, der kun kan tåle det blødeste garn på huden. Garnet fås i mange farver, og kan bruges alt fra trøjer, huer, sjaler, vanter, sweatre og selvfølgelig også til baby- og børnetøj.

Viser alle 8 resultater

Garn af fineste merinould

Extrafine merino er et klassisk uldgarn i 100% merinould fra den danske garnproducent Hjertegarn, som er kendt for sin kvalitet. Garnet er utrolig blødt, og da det er lavet af merinould, er det også kløfrit og behageligt at arbejde med. Merinoulden er utrolig behageligt mod huden, hvilket gør det ganske anvendeligt til daglig brug og især til baby- og børnetøj.

Fordele ved at anvende uldgarn

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge uld til sine projekter. Det er først og fremmest et organisk og temperaturregulerende materiale. Garnkvaliteten kan optage op til 35 % fugt uden at blive kold og våd. Selvom mange forbinder uld med en varm kvalitet, så kan garnet faktisk både varme og køle. Dermed er der tale om garn, som faktisk kan bruges året rundt.

Ønsker man derudover at ulden ikke kradser og generer huden, kan det opnås ved brug af merinould. Merinould er et meget blødt garn, som især bruges til tøj til babyer og alle dem, der kun kan tåle det blødeste garn på huden

Garn til strik og hækling

Uldgarn kan bruges til rigtigt mange projekter. Det er nemlig en alsidig garnkvalitet, som har mange anvendelsesmuligheder i både strik og hækling. Uld er især populært til baby- og børnestrik, men kan også bruges til voksenstrik.

Uldgarnet bruges oftest til at strikke med, men kan også anvendes til hækling af mange forskellige slags tøj. Garnet bliver mest brugt i vinterperioden, hvor man har brug for ekstra varme og bløde beklædningsgenstande, men kan faktisk bruges året rundt grundet temperaturregulerende egenskaber.

Uldgarnet kan bruges til alt fra trøjer, huer, sjaler, vanter, sweatre og selvfølgelig også til baby- og børnetøj.

Vask og tørring af uldgarn

Vil du have mest glæde af dit uldgarn, så er det vigtigt, at du passer ekstra godt på det. Uld er en følsom garnkvalitet, som skal vaskes med forsigtighed. I den forbindelse er det vigtigt, at du følger de vaskeanvisninger, som er relevant for netop din garnkvalitet.

Køber du garn af 100 % uld, så vil håndvask ved 30-40 grader typisk være mest hensigtsmæssigt. I enkelte tilfælde vil det være muligt at maskinvaske uld. Det kan være en mulighed, hvis ulden er superwash behandlet. Det vil især være en fordel med babytøj eller strømper, som skal vaskes oftere, end f.eks. en trøje eller et par bukser.

Ydermere skal garnet tørres fladt, så du ikke risikerer at tøjet krymper. Hvis tøjet lugter, så kan det i de fleste tilfælde hjælpe at hænge tøjet uden for i lidt tid.

Spring køen over og køb dit garn online

Kig vores sortiment igennem og foretag dit køb af garn allerede i dag. Det bliver ikke meget lettere og sjovere at shoppe!